440 хил. лв. е инвестирала Столична община в ремонта на бул. “Г. С. Раковски”. Това каза кметът на София Бойко Борисов при откриването на реконструираната отсечка на булеварда в участъка между бул. „Дондуков" и бул. „Цар Освободител, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
Освен, че е положен нов асфалт, са сменени водопроводи, канализация и шахти. В момента продължава ремонтът на тротоарите. Асфалтът е по- здрав в сравнение с предишния, защото натоварването е голямо заради тежестта на тролеите, които минават по булеварда, обясни столичният градоначалник. Той уточни, че най- вероятно до петък ще приключи и ремонтът на бул. “Сливница”.
На 1 септември трябва да е готов и бул. “Осми декември”. Веднага след като движението по него бъде пуснато, ще бъде затворен бул. “Климент Охридски” от Дървеница към Околовръстното шосе и Бистрица, обеща Бойко Борисов. Той добави, че се надява премиерът Сергей Станишев да отпусне субсидия на Столична община, за да бъде ремонтиран и бул. “България”.

В края на септември и началото на октомври предстои да бъде подменен релсовия път по бул. "Христо Ботев”, съобщи заместник-кметът Велизар Стоилов. /БЛИЦ