“Отчаян съм от живота. Няма кой да помогне, като излязох от затвора. Не знаех, че такива нещастия ще ми се струпат на главата”, почти през сълзи реди 52 – годишният Асен Тодоров – Асана, който неотдавна излезе от Пловдивския затвор. Един от най-популярните сводници под тепетата излежа присъдата си, но няма да се връща към занаята, съобщава столичен вестник.

Асана пръв се осмели да сложи червен фенер пред дома си на първия етаж в блок на ул. “Острец” в квартал "Столипиново" и го превърна в публичен дом, известен като Замъка на любовта. Миналата пролет Тодоров бе осъден на 11 месеца и 29 дни затвор за предоставяне на помещение за разврат. Призна се за виновен. 
“Какво да правя. Натопиха ме едни курви, които бяха дошли да работят за мен по желание, но после се изметнаха, въпреки че им плащах”, жалва се Тодоров. В затвора Тодоров се е променил, напълнял е и е загубил чувството си за хумор. 
Сега сводникът е превърнал някогашния Замък на любовта в семеен дом. Живее в апартамента със съпругата си Надка, която работеше наравно с останалите жрици. Задният вход, от където влизаха клиентите сега е затворен, а фонтанът отпред – напълнен с пясък. Надка също се е променила. Забравила е прозрачното бельо и жартиерите. Сега обикаля махалата с кърпа на главата и дебели панталони. “Внучето гледам по цял ден няма друга работа”, казва Надка. Асен й помага. “Дори професия е хванал в затвора, не ми разрешиха да съм на лек режим в трудово-поправителното общежитие. Исках да ме пуснат предсрочно за добро поведение, но отказаха, бил съм опасен”, жалва се Асен.  
След като излязъл от затвора в Пловдив се е регистрирал в Бюрото по труда, но от там засега не му предлагат работа. “Дори и за кондуктор в градския транспорт не ме искат”, нарежда Тодоров, но е категоричен, че никога повече няма да се върне към стария занаят./БЛИЦ