На 4 февруари президентът на КНСБ доц. д-р Желязко Христов и вицепрезидентите на КНСБ Пламен Димитров и Валенитн Никифоров заминават за гръцката столица Атина. Там екипът на КНСБ ще посети в болницата „Евангелизмос” българския работник и синдикалист в Гърция Костадина Кунева, която беше залята преди около месец с киселина, съобщиха от синдиката.
Екипът на централата ще предостави на Костадина финансова помощ.
Екипът на КНСБ ще присъства на визитацията на Костадина, в която ще вземат участие и проф. Константин Симопулоз – ректор на Медицинския университет в Александруполис и шеф на хирургия; Джон Кириопулос – декан на Националното училище по обществено здраве в Атина.
След визитацията се предвижда среща с президента на Синдикалната конфедерация на работниците на Гърция (ГСЕЕ) Янис Панагопулос и ген.-секретар Костас Пупакис. Очаква се да бъде подписан договор за партньорство с ГСЕЕ, в който да бъде предвидено признаването на двойно синдикално членство между КНСБ и ГСЕЕ.
Малко по-късно през деня екипът на КНСБ ще обсъди с министъра на труда и социалната политика Фани Пали-Петраля въпросите за сивата икономика и българските емигранти в Гърция, а с министъра на здравеопазването Димитриос Аврамопулос и въпросите за болничната и доболничната помощ на българските работници в Гърция. /БЛИЦ