В родилното отделение на Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Селена” в Пловдив проплака хилядното бебе за 2008 г. Малката Ивон Здравкова Георгиева тежи 2,820 кг и е с височина 48 см, обясниха д-р Снежана Топалова и д-р Анатолий Дуковски, които израждаха момиченцето.
Бебето и неговата майка - 28-годишната Вергиния Попова, се чувстват добре и ще бъдат изписани преди Коледа, каза наблюдаващият педиатър д-р Зорница Василева. За малката Ивон ще бъде изработена специална грамота „1000-о бебе на 2008 г.”, а родителите й ще получат подаръци, обясниха акушеро-гинеколозите.
За две години, откакто е създадена „Селена”, в нея са се родили близо 2 000 бебета. Периодът от юли до август тази година бележи своеобразен „бейби-бум” - тогава в пловдивската клиника са се появили на бял свят 301 деца.

Жените, които раждат в нашата болница, са в най-жизнеспособната си и фертилна възраст, казаха лекарите. Според тях две трети от пациентките им планират да имат деца едновременно докато правят кариера и стават майки на възраст от 20 до 35 години. Такъв е случаят и с 28-годишната родилка Вергиния Попова - макар че за нея това е първо раждане, то мина без усложнение и не се наложи секцио, потвърди д-р Снежана Топалова. /БЛИЦ