Студентът Христо Миланов, който бил активист на "Атака", е заклан от приятел заради дълг от 2000 лв. Това твърдят вчера почернените близки на семейството от Годеч, пише в. "24 часа".
 Арестуваният за убийството Димитър Лазаров е трябвало да доплати тези пари, защото двамата младежи си разменили колите "Мерцедес" и БМВ, а автомобилът на Миланов бил по-скъп. 29-годишният софиянец обаче така и не могъл да събере сумата, защото се дрогирал и постоянно му трябвали пари за наркотици. Затова решил да направи клопка на 22-годишния Христо и да го убие, смятат роднините на жертвата.
Съученик на Димитър го запознал с Христо преди повече от година. Младежите се сприятелили, по-малкият водел често Лазаров на гости в дома си в кв. Надежда, няколко пъти ходили и на дискотека в Годеч.
"Майката на Христо работи на 2 места, за да може да го подсигури по-добре. Тя му купи мерцедеса на старо, но Ицо харесал БМВ-то на приятеля си, защото било по-бързо. Разбрали се да ги сменят и Димитър да доплати 2 хил. лв.", обясни лелята на убития Ина.
Във фаталната вечер на 25 март Димитър казал, че най-сетне е събрал парите и ще му ги занесе. Обяснил, че акумулаторът му не работи и е закъсал с колата извън София. Студентът веднага решил да помогне на приятеля си, взел от дядо си работещ акумулатор и потеглил с мерцедеса към Елин Пелин.
По пътя обаче Христо се усъмнил в нещо и се обадил на приятелката си, като й казал, че стават странни неща. Той й споделил, че Димитър на няколко пъти сменял мястото, където е закъсала колата му. После се дръпвал настрани и говорел ядосано по телефона.
"Последното, което казал Христо по телефона, е, че са се появили някакви хора, които говорят на италиански, и ако не се обади отново до 20 мин, приятелката му да вика полицията", разказа леля му Ина. Всички роднини и близки са потресени от жестокото убийство на момчето. Майката Анета изпаднала в шок и от няколко дни е на успокоителни.
"Да му бяха взели пари, но да го бяха оставили жив", плачат роднините на момчето в Годеч. Всички жители на планинското градче казват за Христо, че е бил умен и амбициозен. Той искал, след като завърши туризъм, да организира пътешествия именно до Годеч.
"По време на местните избори беше организатор към партия "Атака". Изключително добро и интелигентно момче, никога не се е замесвал в нещо незаконно", разказа за Христо и председателката на общинския съвет в Годеч Росица Тодорова. /БЛИЦ