Днес в Ловеч Съюзът на ветераните от войните избра с мандат за три години за свой областен председател Ганко Бенев, предаде кореспондетът на БЛИЦ в града.
Във форума участваха общо 64 гости и делегати. Сред първите бяха шефът на областните структури на плевенските военни ветерани Тодор Бакърджиев, полковниците о.р. Марко Георгиев, Ванко Халачев и Христо Ракитски, и полк. о.з. Мирчо Раевски - председател на СОСЗР-Ловеч. Бяха огласени поздравителни текстове от подп.инж. Гриша Генов, командир на под. 24480, от подп.инж. Венцеслав Маринов, командир на под. 42820 и от подп.инж. Красимир Кънев, началник-щаб на 12-а авиобаза в Долна Митрополия.Бенев ще е с тригодишен мандат.
На форума стана ясно, че в момента на територията на община-Ловеч Съюзът наброява общо 32 дружества, от тях 31 били селски с членове от 1 до 15 души, а последното - градско със 120-членен редови състав. От селските най-голямата структура била в с. Радювене - 15 ветерани с шеф Танко Етев. 3/4 от военните ветерани в общината пък били на легло.

Активисти от Съюза поддържали ежегодно в спретнат вид 18-те войнишки паметници и 20-те паметни плочи в общината. От последните 4 били направени през 2004/2005 г.В същото време в ловешката базилика "Света Троица" бе отслужена панихида в памет загиналите войници и офицери от 34-и Троянски пехотен полк на Дойранския фронт. /БЛИЦ