Проверката по твърдения на Керим Караали и случаят "Лиани" са коренно различни неща. Това заяви зам.- градският прокурор Роман Василев по повод твърденията на депутата на ДСБ Атанас Атанасов, че ще сезира Инспектората към ВСС, за да провери всички дела на заместник – градския прокурор на София Роман Василев. Причаната за това е, че той се е произнесъл по делото “Лиана” преди въобще да прочете данните от справката и си е позволил да каже, че няма данни за престъпления при финансирането на ДПС.
Според Роман Василев има недоразумение в изказването на Атанас Атанасов.  Два дни след получаването на проверката по изказванията на Караали в прокуратурата, магистратите са отказали да образуват досъдебно производство.
По отношение на "Лиани" през 2006 година прокурор Чавдар Ангелов е образувал досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по служба. Става дума за лице, което не е функцинер на ДПС, а за длъжностно лице от Министерството на околната среда и водите. До този момент това досъдебно производство е активно и не е завършило на досъдебна фаза. Нямало е никакво прекратяване, категоричен е Роман Василев. "Нещата не са свързани, категоричен бе зам. -градският прокурор.
Прокуратурата се е произнесла много категорично със 7-8 листа, че няма данни твърденията на Караали да са верни, заяви Роман Василев. Караали не е имал длъжностна характеристика и не е имал нито трудов, нито граждански договор в ДПС, твърди прокурор Василев.
Днес в прокуратурата се проведе работна среща, на която присъства и генералният комисар на МВР Павлин Димитров. На срещата обаче не е обсъждана темата за смъртта на Куцаров, заяви градският прокурор Николай Кокинов. Той заяви, че е получил уверение, че експертизата е готова и иска да я прочете. До края на деня се очаква да се получи в прокуратурата експертизата за смъртта на Куцаров, потвърди зам. градският прокурор Роман Василев. Днес са се обсъждали кръг съдебни дела, за които магистратите отказаха да говорят пред медиите. / Милан Николов, БЛИЦ