Златомир Иванов - Баретата не се е предал сам според зам.-градския прокурор Роман Василев, който преди малко посети задържания в сградата на Национална служба “Полиция”. Той поясни, че акцията е била на криминална полиция и ДАНС и задържаният е докаран в сградата на полицията, за да се спази процедурата поради факта, че той е обявен за национално издирване, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
С Иванов в момента работят органите на досъдебното производство. Прокурорът отказа да съобщи къде ще бъде предвижен Баретата след привършване действията в сградата на полицията. Обвинението е за участие в организирана престъпна група, заяви още Роман Василев, като по-късно ще стане ясно дали ще има и обвинения за участие в убийства.
Преди минути в сградата на Дирекция Национална служба “Полиция” пристигнаха и адвокатите на Златомир Иванов - Димитър Вълчев и Лъчезар Таков. Те бяха категорични, че клиентът им е получил само една призовка, която го е приканвала да се яви в 11 часа пред сградата на СДВР. В момента, в който той е разбрал за призовката, се е отправил да се яви там доброволно, заяви адвокатът му Лъчезар Таков.
Златко-Баретата беше докаран с конвой в сградата на полицията около 12.15 часа. В момента той продължава да бъде на същото място, където обаче няма помещения за арест, заради което се очаква да бъде предвижен най-вероятно към ДАНС. Милан Николов, БЛИЦ