Чистотата на столицата да бъде поверена на общинска фирма, а не на частни дружества.
Това ще предложи Румен Овчаров на Общински съвет-София в най-скоро време. Бившият министър на икономиката и енергетиката в правителството на Сергей Станишев сподели тази идея в Ловеч, след като обходи местния архитектурно-археологически резерват "Вароша" и остана изненадан от чистота му, резултат от работата на общинска фирма.

Компания в туристическата обиколка на депутата социалист му правиха европарламентаристката Илияна Йотова и бившият зам.-министър на финансите Георги Кадиев, научи "БЛИЦ". Информацията бе потвърдена от общинския лидер на БСП-Ловеч Димитър Горов.

Според него преди гостуването в Ловеч троицата отговорни социалисти и групата софийски общински съветници от БСП имали работна среща с ловешките си колеги съпартийци в 150-местния хотел "Керамика" в Априлци. Целта на форума била както да се набележат предизвикателствата пред бюджетите на двете общини за тази година, така и да се посочат възможности за привличането на инвестиции от Европейския съюз в София и Ловеч. Гергана ДИМИТРОВА /БЛИЦ