Обвиних някои, че работят за СИК, и ме поставиха в пълна изолация, заявява в интервю пред "24 часа" прокурорът от Русе Свилен Стефанов задържан в изтрезвителя. Аз имам здравословни проблеми, свързани с психическо пренапрежение в последните години потърсих медицинска помощ в русенския психодинспансер.
Д-р Николинка Берболова ми постави диагноза тежка депресия с тревожни елементи. В сряда вечерта имах тежък разговор с бившата ми съпруга в дома й. Поисках да разпусна и да се успокоя, преди да се прибера вкъщи. Въобще не знам защо се е стигнало до отвеждането ми в изтрезвителя, така обяснява случилото му се пиянство, кавга и попадането в изтрезвителя Стефанов. Според него в изтрезвителя са се държали отвратително и са го обиждали. Малко по-късно го завели при директора на ОДП-Русе Светослав Първанов. Попитал го какво е наложило това отношение към него, а Първанов му казал, че при състоянието му е най-добре да си предаде оръжието. То било иззето с абсолютна незаконна заповед, твърди Стефанов. На нея като основание записаха "образуване на наказателно производство", а такова няма образувано все още, пояснява Стефанов.
Всичките ми проблеми започнаха от това, че свидетелствах срещу колеги за техните престъпления . Системата не може да ми прости, че тръгнах срещу "своите" , които погазваха закона. Въобще развалих идилията на бившия окръжен прокурор /Люлин Матев/ и сикаджиите. Истината е, че от тогава аз и жена ми /също прокурор в районната прокуратура/ изпаднахме в пълна изолация в службата, заявява Стефанов.
Това, че от районен прокурор станах прокурор в районната прокуратура е най-малкото. Освен това имах и лични проблеми. Това се натрупа, Алкохолът просто го отключи, споделя още магистратът. Той изяснява, че вече му е връчена заповедта за започналото дисциплинарно производство. "Страхувам се обаче, че дисциплинарното производство ще бъде проведено тенденциозно и в крайна сметка ще бъде поискано уволнението ми. Отдавна търсеха повод, заявява Стефанов. Според него, ако началникът му искал да го защити могъл е да му предложи да подаде оставка, както това е било направено с бившия окръжен прокурор Люлин Матев. В края на краищата не се гордея с това, което се е случило - скандал в заведение, за което обикновено хората отнасят акт за хулиганство. Не съм  се корумпирал, не съм прикривал престъпления. Обичам си работата, всички го знаят, казва още той. /БЛИЦ