Седем години при първоначален строг режим ще лежи в затвора 47-годишна рускиня, която през есента на 2014 г. закла бившия си мъж. Присъдата постанови Варненският апелативен съд, който уважи частния протест на окръжната прокуратура и отмени наложеното на първа инстанция през октомври 2015 г. по-леко наказание на Карине Колева.
Тогава тя получи година и половина затвор с мотива, че е убила екссъпруга си Михаил при превишаване на пределите на неизбежната отбрана, пише "Труд".

Скандал след як запой е довел до кървавата драма, след която непълнолетният син на двойката остана без родителска грижа. Карине и 17 г. по-възрастният от нея Михаил живеели заедно в продължение на две десетилетия. Родило им се дете, сключили брак, но после се развели. Въпреки това продължили да се виждат почти всеки ден, свързани от общата си страст към чашката. Месеци преди трагедията и двамата останали без работа. За да си набавят пари за алкохол и храна, ровели в казаните в квартала за вторични суровини. Според съседи запоите често приключвали с бурни сцени. След такъв скандал на 12 септември 2014 г. Карине затрила Михаил с 4 удара с кухненски нож, докато синът им играел на метри от блока.

Първоначално чужденката бе осъдена да плати на близките на жертвата 3500 лв. кръвнина, но на втора инстанция обезщетението бе увеличено на 20 000 лв., съобщиха от пресслужбата на Апелативния съд. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред ВКС.