Управителен съвет от трима души ще взима решение за движението по дарителските сметки за Мануела Горсова, съобщи бТВ. Идеята е разходите да се одобряват с минимум два от три подписа на майката на момичето и на независими представители на дарителите.

Майката на Мануела Горсова - Диана се върна в България за ден и вече е единствен попечител на сметките на дъщеря си, която се лекува в Израел след катастрофа, причинена от Максим Стависки. Тепърва ще се доказва дали има липси от парите по банковите сметки, но според майката на Мануела няма нито един липсващ лев от кампанията на Дарик радио, Нова телевизия и вестник „Стандарт”, за събиране на пари за лечението на Мануела.
Красимир Горсов не е намерил сили да погледне съпругата си Диана в очите и да й обясни защо е посегнал на средствата за Мануела. Жената е успяла да проведе със съпруга си само кратък и неясен телефонен разговор: "Той ми каза, че няма злоупотреби с парите на хората. Ако има, са с парите на Стависки. Не съм поглеждала разпечатките, те са толкова много".


Според бТВ обаче тегленията на парите предшестват обезщетението от Стависки. Източници на телевизията твърдят, че според разпечатки от сметките се губят над 70 хиляди лева. /БЛИЦ