Бившият премиер Симеон Сакскобургготски прие делегация от Руската православна църква, която е в София за 70 годишнината на Подворието и празника на Храма „Св. Николай Мирикийски“.

Митрополит Антоний поднесе приветствие от името на светейшия патриарх Московски и всеруски Кирил, като отбеляза приноса на Негово Величество за съхранението на единството на Българската православна църква и укрепването на позициите й в българското общество.

На свой ред Цар Симеон ІІ изпрати благопожелания до главата на Руската църква.

На срещата присъстваха Н.Пр.посланик Елеонора Митрофанова, предстоятелят на Подворието архимандрит Васиан Змеев, протоиерей Игорь Якимчук и свещеник Александър Ершов.

Гостите разгледаха и православния параклис в Двореца „Врана“ и се помолиха за здравето на Царския дом и българския народ.

Припомняме, че във вторник пред Руската църква в София демонстранти скандираха: „убийци“ и „тук не е Москва“ в знак на протест срещу посещението на волоколамския митрополит Антоний. Той пое функциите на външен министър на Московската патриаршия след отстраняването на митр. Иларион. На службата присъства и Митрофанова.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук