Едва ли има българин, който да не е пускал тото фиш поне веднъж в живота си. Но дори и да се намира такъв, той със сигурност няма да устиска още дълго. Защото след като оцеля в неделя, голямата печалба в играта „Тото 2 - 6/49 “ набъбна до неустоимите 5 156 003.29 лв. А знаем, че влезе ли джакпотът в тази тежка категория, борбата за големите пари става повсеместна. Ето защо за всички стари, нови и бъдещи тото играчи, събрахме съветите, които доказано помагат в спечелването на тото милионите.

Човешката интуиция винаги ни подсказва, че ако нещо не се е случвало отдавна, значи е крайно време тава да се промени. Затова когато избираме числата за тото фиша, няма да е лошо да включим някои от най-рядко падалите се. Към момента това са 23, 3, 31, 19, 10, и 40. Стратегията е изключително успешна, ако бъде комбинирана с друга – избирането на случайни числа. Този подход е обратен на предпочитания от мнозинството тото запалянковци, а именно залагането на комбинации от любими или късметлийски числа и рождени дати. Но ако всички използваме едни и същи системи, в общи линии залагаме и на едни и същи числа (рождените дати са от 1 до 31). И дори да спечелим с тях, неминуемо ще ни се наложи да разделим милионите с един, няколко или с много късметлии. А кой би искал да дели милионите си?

В едно австралийско изследване, анализиращо късмета като явление, 1000 мъже и жени били разделени на две групи. В първата попаднали онези със силна вяра в шанса, a във втората, учените събрали хората, които не вярват в сполуката. Всички участници били помолени да се опитат да познаят 5 от общо 50 числа в импровизирана лотария. Преди тегленото членовете на групата с вяра в добрата орис трябвало да изпълнят и личните си ритуали, които обикновено правят, за да имат повече късмет. В крайна сметка резултатите на „вярващите“ били с 47% по-добри от тези на „неверниците“. Без да разполагат с научно обяснение на явлението, специалистите са на мнение, че късметът е вид енергия, генерирана от положителните мисли и емоции, които също са енергия. В случая тя просто се преобразува от един вид в друг или иначе казано – вярата в късмета се материализира в късмет. Затова експертите съветват – мятайте подкови, молете се на своя бог, намерете четирилистна детелина, открийте птиче, което да ви наака – отдайте се на всичките си късметлийски ритуали, които ще ви направят уверени в успеха, защото без тази вяра шансовете да ударим кьоравото драматично падат.

Ако познаем щастливата шестица, последното, което бихме искали да ни се случи, е милионите да ни се изплъзнат заради доза каръщина. За да си спестим нелепите случки, първото, което трябва да направим след като попълним тото фиша, е да го разпишем, съветват експертите. Да, историята помни случаи на изгубени или откраднати печеливши квитанции. Истинският собственик лесно би доказал правото си над тях, ако подписът му стои на гърба им.

Трябва обаче да знаем, че всички тези съвети са напълно безполезни, ако не направим най-важната крачка – да си пуснем фиш и да участваме. А дали указанията на специалистите работят, ще разберем още в четвъртък.