Случка, достойна за сапунен сериал, се е разиграла в Монтанско вчера, съобщава BulNews.bg. Полицията била вдигната накрак по сигнал за отвлечено 14-годишно момиче от врачанско село. След разследване станало ясно, че девойката е открадната за булка.
Сигнал за случая е подаден малко реди 20 часа вчера от 37-годишната Олга К. от криводолското село Главаци. Жената подала молба в монтанската полиция за издирване на 14-годишната й дъщеря, която била в неизвестност от 9 часа сутринта същия ден.

Момичето живее с майка си, втория си баща и природения си брат в Главаци. За дългата зимна ваканция обаче тя отишла да посети баща си, баба си и дядото си в село Крива бара, община Брусарци. Девойката прекарала там цял месец и изглежда хванала окото на някой местен Ромео. Той решил да си я вземе за невеста по старомодния начин, като я открадне. Така девойката била откарана в село Долно Белотинци и отведена в дома на бъдещия младоженец.

След разследване служителите на реда хванали следите на отвлечената девойка и разкрили къде е отведена. Към 21 часа момичето е открито в центъра на селото в добро физическо и психическо състояние. То е предадено на родителите си.