Днес виждаме колко е важна Асоциацията на прокурорите в България. Дейностите по залесяване, срещата с учениците, на които съм имал възможността да присъствам. Обучителните програми са от изключителна важност. Това заяви директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов по време на церемонията по отбелязване на 25 години от основаването на Асоциацията на прокурорите в България.

По думите му разследването на редица престъпления ни задължава, не само да познаваме Наказателния кодекс и другите закони, но и техническите нововъведения в нашето съвремие. 

В днешно време, когато обществото е много по-разделено Асоциацията на прокурорите в България е тази, която обединява прокурорите в цялата страна. Част от политическата класа отправя недвусмислени, некоректни политически нападки към Прокуратурата. Това налага  Асоциацията на прокурорите да предприеме действия. Когато се говори за реформи в правоприлагането, членовете на Асоциацията трябва да вземат активна роля в независимостта на Прокуратурата, отбеляза Сарафов. 

Много пъти се прилагат опорки, които нямат приложение. Вашият глас трябва да бъде чут. Това е вашата мисия в днешното време. Всички останали могат само да дават съвети. Този глас, който трябва да бъде чут е този, който прилага закона. Приемете тази мисия, обществото, правосъдието и Прокуратурата очакват това от вас, добави още директорът на НСлС.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук