В лъскав скъпарски сарай е превърнала работния си кабинет изпълнителната директорка на "Напоителни системи" Петя Раева, съобщава в. "Труд".

Ремонтът на три помещения в централата на бул. "Цар Борис ІІІ" не е приключил , но ще излезе не по малко от 500 000 лв., твърдят служители. Шефският кабинет с баня към него, обаче е осветен на 10 октомври - навръх рождения ден на Раева. А удобствата му не отстъпват на прочутия сарай в "Бояна".
32-годишната юристка, която е и активистка на ДПС, е на поста от няколко месеца. Изтеглена е от Пловдив, където е оглавявала клона на държавното дружество.
Наливането на пари в хидромелиорациите е един от инструментите, с които правителството се кани да бори финансовата криза, сподели министър Пламен Орешарски на конференция, посветена на рецесията. Но докато Орешарски изказва само намерение , държавното дружество "Напоителни системи" върви с едни гърди напред и вече "инвестира" - на първо време в луксозни кабинети, джипове, климатици, лаптопи и какви ли не екстри за началници. За разлика от бившия топлофикатор Вальо Топлото в прилежащата към кабинета баня, издържана в розово , има луксозна душ кабина, но не и джакузи. В ДПС, чийто кадър е 32-годишната директорка , очевидно обичат лукса и не жалят средства, за да си го доставят. Особено, когато е на държавни разноски. Раева, а и зам. - министър Бюрхан Абазов , който е председател на борда, твърдят , че за огромния и прескъп ремонт "Напоителни системи", като търговско дружество, изобщо не е длъжно да обявява обществени поръчки, защото харчело оборотни средства.
Кабинетът на Раева е като картинна галерия -красят го избрани платна на елитни пловдивски художници. Димитър Киров, Нерон, Слона и други майстори на четката допълват цветовата гама на прескъпите стени. "Картините съм донесла от вкъщи, само една е купена от фирмата", твърди Раева. Служители обаче знаят за най-малко 2 покупки, ние разполагаме с една фактура - за 12 500 лвл, платени на ЕТ "Европа - Ив. Атанасова"- Пловдив. Стените са обработени от ЕТ "Стила -А. Тодорова"-Пловдив с венецианска мазилка по 55,70 лв. кв. м. Общо са ползвани 5 вида италиански мазилки с екзотични имена, за които са броени съответно по 35,70, 37,20 и 45 лв. на кв.м. Те се допълват с два вида белгийски тапети - по 145 и 95 лева за квадрат.
Мебелите са нещо много специално-и по цвят и по форма. Маси, масички, бюра с рисувани плотове, струват колкото една гарсониера, остроумно забелязал човек от фирмата доставчик. Според Раева мебелировката е от най-евтините плоскости. Но фактурата за аванса от 50% от цената сочи, че става дума за около 150 000 лева.
За автомобили, строителна и битова техника -за централата и клоновете из страната са изхарчени около 800 000 лева. За себе си Раева е купила джип "Хюндай Санта Фе"  за 61 000 лв. и екстри за над 7 300 лв. За три телевизора Сони Бравиа" и закачването им са платени на "Тема Тех" 30 771 лв., за лаптоп, стационарен компютър над 11 000 лв. Раева е купила и три мобифона за 1470 лв. Наела си е апартамент с наем от 500 евро. Уволнила е около 30% от служителите и ги е подменила със свои хора от Пловдив. /БЛИЦ