Започнаха разрушаването на приюта за стари и болни бездомници в хасковското село Узунджово, който миналата седмица беше закрит поради липсата на средства. Сдружението “Добрият самарянин”, което стопанисваше приюта, се изнесе във Варна, откъдето бил основният спонсор на приюта. Странно защо, но името на приюта така и не можа да стане популярно в региона.
Затова пък имената на отец Антоний и попадия Донка наистина станаха популярни. Попадия Донка се прочу с това, че докато обитателите на дома гладуваха, тя ходеше по екскурзии до екзотични острови и караше чисто нова кола. Накрая дори успя да си купи и кръчма в центъра на Хасково, която нарече “Трите попа” и направи откриване, за което се говореше три дни и три нощи. Вероятно всичко това е било за сметка на обитателите на дома, които ако се вярва на приказките на попадия Донка, също са откарани във Варна на новото място.
От общината казаха за БЛИЦ, че ще се разрушат незаконните постройки, но параклисът, който беше към приюта ще си остане. /Тодорка Никоилова, БЛИЦ