Съдебен процес срешу обвинен в педофилия белгиец, женен за българка, започва на 29 октомври в София. Жертви на гаврите са двете му деца - момченца на 2 и на 6 г. За драмата на семейството, разиграла се в Брюксел, пише "24 часа".
Подсъдим е Кристоф Гьорц, но делото за блудство срещу него ще се води задочно, защото властите в белгийския град Намур отказали да уважат пратената от София еврозаповед за арест. Гьорц обещал да се яви, ако у нас го призоват, но досега от него няма следа.
Разследването тръгва по сигнал на майката, припомня изданието. На 7 януари 2007 г. тя заварила мъжа си полугол в срамна сцена с децата в банята. Води се дело и за развод, което  ще се гледа през ноември.
По-голямото дете е разказало за преживяванията си с бащата пред психолози, следовател и съдия. То е призовано за свидетел на първотото съдсебно заседание, но засега белгийският съд не е дал съгласие майката да го изведе от Брюксел. Децата имат забрана  да пътуват заради висящо дело по жалба на Кристоф, че през 2007 г. майката е извела малките в България. Съдът я принудил да ги върне. /БЛИЦ