Добричкият окръжен съд задължи Живка и Миролюб Гаич да представят нови доказателства по делото на комисията „Кушлев" срещу тях.
Новите доказателства трябва да се представят на следващото заседание, насрочено за 6 ноември.  Съдът прие справка за пътуванията на Миролюб Гаич извън страната и за декларираните при влизане в България парични средства.
Защитата представи справка за доходите на Живка Гаич от дружество „Гарант - Филтър" в с. Овчарово. По нейно искане бе разпоредено да се изискат удостоверения за доходите на Живка Гаич от „Югоагент-тур" ЕООД, а за Миролюб Гаич от „Югоагент – Добрич" ООД.
Съдът постанови още да бъде уведомена местната Дирекция „Социално подпомагане" за делото на комисията „Кушлев" срещу семейство Гаич. Целта е да бъдат защитени правата и интересите на дъщеря им Зорица според Закона за защита на детето и Конвенцията за правата на детето.
Комисията "Кушлев" също води дело срещу семейство Гаич за придобити имоти от престъпна дейност на стойност 2 138 805 лв. Искането е да бъдат отнети в полза на държавата четири имота, леки автомобили и пари. /БЛИЦ