Софийски военен съд приключи съдебното следствие по делото за убийството на Ангел Димитров-Чората, предаде репортер на Агенция БЛИЦ. До броени минути се очаква да започнат съдебните пледоарии, след които е възможно да бъде четена и присъда.
Софийски военен съд се запозна с тефтерчето на Васил Горчев - Кьоравия. От 11 до 24 страница в бележника са записани имена и знаци, с които се отбелязват евро и долари. Повечето знаци са задраскани с паста, като само на пет места има по-големи цифри от двуцифрено число. Тефтерът бе приет като писмено доказателство. Страниците ще бъдат преснимани, а бележникът ще бъде върнат на Окръжния съд в Благоевград за допълнителни следствени действия. От благоевградския окръжен съд са изпратили и копие на разпита на бащата на Чората, проведен в Благоевград.
Софийският военен съд се запозна и с дисциплинарната справка, издадена към Инспектората на МВР, както и с решението на Върховния административен съд, което отменя решението на Румен Петков за уволнението на подсъдимия Писов. Съдът получи справки, според които нямало данни, да е липсвало осветление на мястото, където Чората се твърди, че е бил бит.

Милан Николов, БЛИЦ