Софийският военен съд ще се произнесе до месец, след като днес бе проведено поредното заседание по засекретеното дело срещу бившия началник на "Криминална полиция" Любомир Иванов.
След близо час и половина заседаване, съдебният състав реши да се произнесе в срок, като ще обяви решението си на страните по делото до 30 дни.
Любомир Иванов е подсъдим за това, че като началник на "Криминална полиция" към Второ РПУ е разгласил информация, която се води като класифицирана и е държавна тайна. Скандалът нашумя по време на друг скандал - този с бившия зам.-директор на ГДБОП Иван Иванов. Другото обвинение е злоупотреби със служебното положение, които са извършени с цел имотна облага.

Георги Радков и Любомир Иванов бяха арестувани заедно с Иван Иванов. Техните телефонни номера фигурирали в справката, която депутатът от ДСБ Атанас Атанасов даде на обвинител номер 1 Борис Велчев. Все пак прокурорите прецениха, че не са събрани достатъчно доказателства, за да поиска Георги Радков и Любомир Иванов да останат за по-дълго в ареста и ги е освободи срещу парична гаранция от по 2000 лева.
Милан Николов, БЛИЦ