Нерегламентираното протестно мероприятие продължава. Това съобщи главен инспектор Красимира Стоядинова на брифинг на СДВР, където бе изнесена последна информация относно протестите, които продължават.

Снощи около 19 ч. започна събиране на граждани около площад "Независимост", които в 21.30 ч. организираха шествие от там до Орлов мост.

В 22:30 ч. протестиращи от Орлов мост са предприели шествие към НДК, блокирайки кръстовището при бул. "Евлоги Георгиев" и ул. „проф. Фритьоф Нансен“, както и това при бул. "България" и бул. "Черни връх".

Стана ясно още, че на протеста е имало две лица в неадекватно състояние и с неадекватно поведение, едно от които е било без документи за самоличност. Въпросното лице е арестувано, а  другото е предупредено и отстранено от района на протеста. 


Блокирани остават кръстовища в столицата, като сутринта на "Орлов мост" е имало 30 души, а на СУ - 7 души. Пред президентството е имало 8 човека. Апелираме протестиращите да не възпрепятстват свободното придвижване на всички граждани и да се съобразяват и с техните права", заяви Стоядинова. 
 

"Днес също се очаква да има нерегламентирано протестно мероприятие и са възможни и други блокади, но в момента са блокирани тези три кръстовища", каза още инспекторът от СДВР като заяви, че за нито една от акциите няма подадени заявления.