Районната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 49-годишен мъж, душил 12-годишно дете по хулигански подбуди. Инцидентът станал на 29 септември 2015 година, когато той разхождал голямо куче в горичката между Гребния канал и река Марица в Пловдив, съобщи пресцентърът на държавното обвинение, съобщава "Трафик".

По същото време три момчета правили крос в района. Децата намалили темпото на тичане, когато пред тях видели мъжа с кучето, което било без каишка. Животното се затичало след едно от момчетата - 12-годишно, което се изплашило и помолило собственика да го спре. Вместо това обаче мъжът се приближил към детето, хванал го с двете ръце за врата и започнал да го души, като едновременно с това го обиждал и псувал. 

До обвиняемия вървяла жена, която се намесила и го помолила да остави момчето. Мъжът го пуснал за момент, но след това отново хванал детето с двете си ръце и започнал да го натиска в областта на врата. През цялото време момчето плачело, но не можело да извика.  След няколко секунди мъжът го пуснал и трите момчета побягнали. 

За инцидента е бил подаден сигнал във Второ РПУ на МВР-Пловдив. По време на разследването е назначена съдебномедицинска експертиза, според която на детето е причинена лека телесна повреда - кръвонасядания в основата на шията, довели до болка и страдание без разстройство на здравето. 

Предстои Районният съд в Пловдив да насрочи заседание по делото.