Ракът е едно от най страшните и разпространени заболявания, което всеки ден поразява множество хора в света. Онкологиите причиняват повече от 20% от смъртните случай при всички заболявания.
&nbsp;За да бъде максимално понижена вероятността от развитието на рак, е необходимо да се спазват няколко прости правила. <br /> <br /> <strong>Намаляване на хроничното възпаление. </strong>Това може да се постигне с помощта на правилни продукти. Изключете от менюто си червеното месо, рафинираните въглехидрати, трансмазнините. Вместо тях включете в менюто повече продукти, богати на омега 3 мастни киселини (дива риба и ленено семе, зелени листни зеленчуци и горски плодове).<br /> <br /> <strong>Укрепвайте здравето на червата. </strong>Чревната среда е пряко свързана с рака на млечната жлеза и на простатата. Трябва да се добавят в храната повече пробиотици (кисело зеле, кисели краставички, домати, чайна гъба) и пребиотици (лук, чесън, пълнозърнести храни, спаржа, зелени листи зеленчуци, бобови храни, царевица).<br /> <strong><br /> Увеличете употребата на пресни плодове и зеленчуци по всяко време на годината.</strong> Работата е в това, че те съдържат фибри, които подобряват перисталтиката на червата, намаляваща възпаленията. Добре е да се употребяват разнообразни зеленчуци от целия спектър на цветовете: тъмно зелени (броколи, кейл), синьо виолетови (патладжани и боровинки), ярко червени (чили, домати, червен пипер), жълто оранжеви (манго, тиква и портокали).<br /> <br /> <a href="https://zdrave.to/diagnostika-i-lechenie/2217-sedem-vajni-syveta-za-predotvratqvane-na-rak" target="_blank"><span style="color: rgb(51, 153, 102);"><u><strong>Останалите четири съвета четете на най-полезния здравен сайт zdrave.to</strong></u></span></a><br /> <br type="_moz" />