Преди дни стана ясно, че секретарката на Васил Божков е арестувана. Още същият ден съдът реши, че тя трябва да остане в ареста. БЛИЦ припомня, че самата Йонна Чолакова извади невероятно оправдание пред магистратите за отношенията й с Божков.

Вчера пък се появи нейна сензационна снимка.


Йонна Чолакова

Сега обаче наяве излязоха семейните отношения на Йонна Чолакова.

Оказа се, че арестуваната секретарка на Божков, която преди дни бе задържана като член на престъпната му група, е племенница на актрисата Аня Пенчева, според актуална столична мълва.


Аня Пенчева

Майката на Йонна е Валентина Пенчева – Чолакова, която е сестра на секс символа на българското кино.

Валя работи като одитор в различни държавни институции. Твърди се, че именно тя е ходатайствала дъщеря й Йонна да започне работа като секретарка на Божков.

БЛИЦ припомня, че в сряда късно вечерта Специализираният съд остави в ареста Йоанна Чолакова. Според прокуратурата от 2014-а до 2019-а година тя е била началник на кабинета на мултимилионера и координирала голяма част от престъпната му дейност.

Освен това Чолакова е бил в Надзорния съвет на Холдинг „Пътища”, който работеше по инфраструктурно строителство с договор от обществени поръчки. В последната година племенницата на Аня Пенчева бе административен директор на ПФК "Левски".