Три сигнала за бомби в бургаските училища са подадени вчера в полицията, съобщи кореспондентът на Агенция БЛИЦ в морския град.
Първото обаждане е регистрирано от полицията в Бургас вчера в 13.10 часа, когато в Пето РПУ е получено съобщение за поставено взривно устройство на втория етаж в сградата на Английската гимназия. Последвало отцепване района на сградата и е извършен щателен оглед, при който съмнителни вещи или предмети не са открити.
Около 13.40 ч. е получено второ обаждане за поставена "бомба" в същата сграда. Отново е последвал оглед, при който съмнителни пакети, багажи или вещи отново не са открити.След подписване на декларации от страна на ръководствата на учебното заведение, занятията са продължили с нормален ритъм.
Около 16.05 ч. в Четвърто РПУ Бургас е получено анонимно телефонно обаждане за поставено взривно устройство в сградата на ОУ "Петко Росен", намираща се в к-с "Меден Рудник". След отцепване района на сградата и извършен щателен оглед съмнителни вещи или предмети не са открити.Подписана е декларация от страна на ръководството на учебното заведение и занятията не са преустановени.
Работата по случаите продължава от служители на Пето и Четвърто РПУ Бургас.
Марина Шиварова /БЛИЦ