С по-малко вятър, но с все толкова много сняг и още повече студ – такова е положението в повечето населени места в източната част на страната, съобщава бТВ.

Днес в стотици градове и села имаше проблеми с водата и електричеството, а пътните артерии бяха практически непроходими. Въпреки работата на аварийните служби през деня, положението в полунощ не е много по-добро.

Така до Добрич все още не може да се стигне на практика по никакъв начин, а 40 села в областта са без ток. Във Варненско подобна е ситуацията в 14 населени места, а в самата морска столица температурите паднаха значително.


До Русе се стига само по пътя от Бяла, който обаче е отворен единствено за леки автомобили. По Дунав мост камиони също не се допускат.

През тази нощ на много места видимостта ще падне под 10 метра и пътищата в областите Русе, Силистра, Търговище, Шумен, Разград, Добрич и Бургас остават затворени. Евентуално утре сутринта може да бъдат отворени някои от основните пътни артерии – и то само ако вятърът намалее.