В резултат на проведена международна акция в Колумбия е задържан Александър Енев, по прякор Макса, от Димитровград, с голямо количество кокаин у себе си, съобщиха за Агенция БЛИЦ източници от МВР.
Макса е един от членовете на колумбийски картел, който снабдява страните от Европа с кокаин. Повече от година ченгета от щатската агенция ДЕА и италианските специални служби са по следите на колумбийските картели и арестуването на Сашо Макса е значителен успех в това преследване. Той все още отказвал да назове имената на истинските си господари. Ченгетата обаче разчитат, че зад решетките Макса ще размисли  и ще проговори.
Кой всъщност е Сашо Макса?
Един от многото дребни пласьори на дрога, които започват бизнеса си от дискотеките и училищата в Димитровград, където зарибяват учениците с първите пакетчета дрога. Арестуван е няколко пъти заради притежание на дрога преди да напусне страната и да се влее в редиците на картела. 
Арестуването на Макса е първата крачка към разкриването и залавянето на големите босове, които дърпат конците на наркокартела в Колумбия.
В момента Сашо Макса екстрадиран от Колумбия и лежи в италиански затвор до произнасяне на присъдата му.
Тодорка Николова /БЛИЦ