Състав на Софийски градски съд призна за невиновен днес Калоян Ангелов – бивш прокурор от Софийска градска прокуратура и по двете повдигнати му в обвинителния акт обвинения по чл. 288 ал.1 от НК, съобщиха от съда.
Калоян Ангелов беше обвинен за това, че: от 28 януари до 28 февруари 2005 година като наблюдаващ прокурор е пропуснал да изпълни служебни задължения с цел да избегне наказателно производство срещу бившата митничарка от "Аерогара" Ваня Панагонова и не е внесъл в едномесечен срок обвинителен акт. Второто обвинение е за пропуснато изпълнение на служебни задължения в периода 1 март 2005 – 15 ноември 2006 година, когато с цел осуетяване и избягване на наказателна отговорност за бившия митничар от "Аерогара" Евгени Николов, е забавил внасяне на обвинителен акт срещу него в Софийска районна прокуратура. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Софийски апелативен съд. Мярката за неотклонение на Ангелов остава „подписка”.
Двамата митничари бяха проверявани за съставяне на документи с невярно съдържание, като  по този начин се твърдеше, че държавата е ощетена с над 100 хиляди лева. /БЛИЦ