Софийски градски съд потвърди решението на предната инстанция и остави Йоско Йосифов в ареста за издънката му пред БИАД, при която преди време извади пистолет срещу гардове на заведението при възникнал спор между него компанията му и охранителите.
Днес в съдебната зала Йосифов се противопостави на това, че друг негов авер, който всъщност е държал пистолета е получил по-лека мярка. съдът обаче сметна, че обвиняемият има опасност да извърши ново престъпление и за това го остави зад решетките.
Преди днешното решение на по-висшата инастанция, Софийският районен съд също остави Йоско в ареста. Срещу него има три обвинения за хулиганство, заплаха за убийство и притежание на оръжие за спречкването с охраната на БИАД и стрелбата по нея.
По делото има втори обвиняем Костадин Табаков, който сам е признал в досъдебното производство, че е държал оръжието "Глог" и то не е било в ръцете на Йосифов За същото обвинение Табаков е освободен под парична гаранция от 2000 лева. 
41-годишният Йоско и приятелят му стреляха пред БИАД на 15 март след полунощ. Спречкването било заради това, че охраната на БИАД отказала допуска лица в заведението. По думите на гардовете, един от приятелите на Йоско извадил пистолет, заплашил ги и произвел изстрел във въздуха. Няма пострадали при стрелбата. При идването на полицията компанията направи опит да избяга с джип “Мерцедес”. Шофьорът не се подчинява на разпореждането на униформените да спре. След кратко преследване двамата са задържани на ул. “Стефан Караджа”. От снетите им обяснения става ясно, че Йосиф Йосифов е насочил срещу охранителите на заведението пистолет “Глог”, без да има разрешително за носене на оръжие, като им се заканил с убийство. Пистолетът е законно притежаван от аверът му., който също го използвал, като възпроизвел изстрел с него.
Йосиф Йосифов-Йоско бе разследван за убийството на Константин Димитров-Самоковеца през януари 2004 г. Тогава антимафиоти го арестуваха в ресторант в Сливен. Причината беше, че месец преди ареста от Холандия са поискали той да бъде задържан за друго престъпление. В хода на разследването Йоско бе разпитван и за покушението над Самоковеца извършено в Амстердам. / БЛИЦ