Сфера, с диаметър 7 метра, изрисувана отвън и отвътре като земното кълбо от 11 до 17 август ще обиколи пет града по българското Черноморие, предаде кореспондентът на БЛИЦ в Бургас.
Надуваемият балон ще бъде инсталиран за цял ден на централни места на открито на Централния площад в Поморие, в Морската градина в близост до Пантеона в Бургас, до Лунапарка на Приморския булевард в Несебър, между Управителната сграда на "Албена" АД и хотел "Добруджа" в Албена и до Амфитеатъра в Морската градина на Варна.
Посланията на кампанията ще бъдат представени от Ръководителя на Представителството на Европейската комисия г-жа Зинаида Златанова и от представители на общините - домакини в Поморие, Бургас и Несебър. Във Варна кампанията ще бъде открита от кмета Кирил Йорданов.

Съвместната кампания на Представителството на Европейската комисия в България и фондация "Тайм - Екопроекти" е част от общата европейска кампания "Направи промяна" за повишаване на обществената осведоменост относно изменението на климата и ефективното потребление на енергия.
Под мотото "Вие контролирате изменението на климата" кампанията цели да разясни по какъв начин чрез дребни промени в ежедневните ни навици всеки от нас може да съдейства за намаляване на глобалните климатични промени.
Чрез интерактивни игри, награди и занимателни презентации инициативата е насочена основно към децата и младите хора. За възрастните са предвидени информационни материали и дискусии на място.
В рамките на кампанията ще бъдат обсъждани въпроси като получаването на енергия, зависимостта ни от слънчевата енергия, черпенето на енергия от неустойчиви източници, ефективното енергопотребление. /БЛИЦ