България остава любимата дестинация на британските граждани за инвестиция в имоти, но само в ниския ценови клас, показват данните на TheMoveChannel.com за 2016 година, цитирани от Флагман. При това страната ни регистрира и ръст, като през декември запитванията за български имоти са се увеличили почти двойно на месечна база. Дали това означава, че те се завръщат на пазара за ваканционни имоти у нас, предстои да видим.
Иначе България запазва 12-та позиция в общите предпочитания на британците да инвестират в недвижими имоти. Ясно е изразена и тенденцията да се търсят и купуват имоти в чужбина до 50 000 паунда, което отразява и поевтиняването на паунда в последната година.

На първо място в британските интереси за имот остава САЩ, въпреки засилването на долара на световните пазари през последните седмици. Второто място отново е за Испания, страната, която е най-близо до Великобритания и чиито имоти са стара слабост на рядко виждащите слънце жители на Обединеното кралство.

На трето място малко неочаквано се изкачва Тайланд, който прескочи цели 22 места в сравнение с 2015 година. Франция, Дубай и Португалия допълват  шестте най-предпочитани от британците дестинации за инвестиции в имоти.