Десетки катастрофи през уикенда. Някои от тях с жертви. Най-тежката беше на "Хаинбоаз", където трима загинаха, а дете е тежко ранено. Както лошите пътища, така и неправилното шофиране, са фактор за инцидентите, каза в сутрешния блок на Нова телвизия председателят на Съюза по авто-мото подготовка Йонко Иванов.
„Най-вече бездействието на хората, които трябва да направят такава организацията на движението и такива закони, че да могат да повлияят и на двата фактора”, каза той.
 

Той подчерта, че последните крути мерки на властите са били безрезултатни. Около 700 човека са загинали в резултат на подобни инциденти през изминалата година.
 
„Ние говорим за едни усилия, които би трябвало да дадат едно поне 20 процентно намаление на жертвите до 2018-та”, подчерта той. Иванов отбеляза, че по негови лични наблюдения на пътищата у нас няма контрол.
 
„Хората не знаят как да шофират по опасните участъци при лошите метеорологични условия”, каза той и добави, че от съюза искат да се промени системата на обучение.
 
„Хората все още смятат, че като при дядово време, когато са изключвали да пестят гориво, по този начин трябва д спускат стръмните наклони, незачитайки хлъзгавостта на трасето, по което се спускат“, даде пример той.