Стряскащи данни изнесоха от асоциация „Активни потребители”. Шест марки майонеза от общо 16, предлагани в търговската мрежа, се правят без яйца. Това сочи изследването, направено по инициатива на асоциация „Активни потребители”, съобщава Нова телевизия.
„Най-много ни стресира рецептата, която в България се използва за майонеза”, заяви д-р Сергей Иванов. „Оказа се, че в нашата има много други компоненти, като Гума гуар, гума ксантан, различни консерванти, оцветители и огромно количество въглехидрати”, обясни д-р Иванов. 

В американския стандарт за майонеза например нямало никакви въглехидрати.

„Тук има само калории и нищожна хранителна плътност”, заяви д-р Байкова. 

По думите ѝ голяма част от Е-тата в майонезата са алергени.