Шествие в памет на убитата 21- годишна Радостина Евтимова организират днес варненските студенти. Проявата е и протест срещу наложената мярка на задържания за убийството й Георги Цветанов който е син на лидера на СДС в морски град Цанко Цветанов. Студентите настояват, че единствената присъда, която заслужава убиецът е доживотен затвор без право на замяна.
Шествието тръгва от Икономически университет - Варна и се насочва към Варненския окръжен съд, където от 11 часа ще се гледа жалбата на адвокатите на Георги Цветанов по мярката му за неотклонение.
Студентски организации в София също ще подкрепят инициативата. На 18 март - сряда, пред сградата на парламента ще има митинг под наслов „Убийците в затвора".
Радостина беше намерена мъртва на 6 март от сестра й Теодора в апартамента на приятелят на мъртвата Петър на улица „Мир" във Варна. За убийството е заподозрян Георги Цветанов, за който Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Радостина е била убита по особено мъчителен и жесток начин. Тя е била бита, а по тялото й са открили повече от 50 прободни и прорезни рани.
Наказанието, което законът предвижда за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост e от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор, или доживотен без право на замяна. /БЛИЦ