Несъществуващо кръстовище отърва шофьор от 100 лева глоба. Той бил санкциониран от Пътна полиция, защото около 10,45 часа на 6 април м. г. не спрял на пешеходна пътека и карал без колан, съобщава "Марица". В наказателното постановление  е записано, че това се случило на кръстовището на улиците „Авксентий Велешки” и „Драган Манчов”.

Тези две улиците обаче са успоредни, следователно такова кръстовище няма и не може да се установи дали спомената пешеходна пътека изобщо  е налице. На това основание Пловдивският районен съд отменя санкцията, защото липсата на точно място на нарушението ограничава правото на защита на глобения.

Друг аргумент на съда е, че актът е написан толкова грозно и нечетливо, че всъщност няма как да се разбере в какво точно е обвинен водачът. При това положение той не може адекватно да се защити и съдебният процес би бил опорочен. 


Пътна полиция може да обжалва решението пред Административния съд. Математиката от времето на Евклид твърди, че успоредните прави все пак се пресичат в безкрайността, шегуват се адвокати.