Волен Сидеров заяви, че най-вероятно става дума за проверка на Ахмед Доган при ревизията на особено важния политически лидер, за която съобщи "24 часа". "Доста непълно е написан материала във вестника, но от всичко, което се дава като информация и което аз знам, може да се предположи, че става дума за лидера на ДПС Ахмед Доган", заяви специално за Агенция БЛИЦ Волен Сидеров.
Според лидера на "Атака" става дума най-вече за имотите на Доган в родното му село Драндар, където лидерът на ДПС бил изградил огромна сграда, която той наричал "Център". Политическият опонент на Сидеров не криел, че е построил имота, но твърдял, че е на наследствена земя. Лидерът на "Атака" спомена и за хотели, които са построени в Бояна, но се водили на името на младеж. В Рибарица Доган също имал имот, който се водил на млада козметичка, разкри Сидеров. "Тези неща трябва да се проверяват и разследват. Според мен тази ревизия е "сигнална лампичка" заради изпълнения на Доган пред БСП", коментира за Агенция БЛИЦ Волен Сидеров, като показа, че не е оптимист, че случая ще се развие и ще завърши с някакви сериозни резултати. Наказанията за подобни престъпления са ниски и за нарушителите не е проблем да си платят глобите, разсъждава върху ситуацията националистическият лидер.
Агенция БЛИЦ припомня, че ревизията на особено важния и несменяем лидер тръгнала пак по сигнал от комисията за борба с корупцията. Инспекторите установили, че проверяваният не е подавал данъчни декларации от 1999 до 2002 г., което означавало, че има само трудови доходи. Проверките показали разминаване между заплатата и имотното му състояние.
Шефката на НАП Мария Мургина отказа коментар за проверките на лидера на СДС Пламен Юруков и за втория доклад, защото законът й го забранявал.
Милан Николов, БЛИЦ