Лидерът на "Атака" Волен Сидеров разкри сензационно пред БЛИЦ коя според него е най-голямата манипулация на изборите. Потърсихме мнението на политика часове преди финала на президентските избори.
"Има един основен въпрос, който се подминава от медии, анализатори и коментатори. Най-мръсният номер на изборите е предложеният от "Слави шоу" референдум за мажоритарна система. Такава система има само в Централно африканските републики - Конго, Габон, Мали и Хаити, където канибализмът е узаконен", заяви пред БЛИЦ Волен Сидеров.

И внесе яснота с уточнението: "При подобна мажоритарна система патриотите във Франция, които имат над 22% подкрепа вкарват само двама депутати в парламента, а Социалистите цели 190. Въвеждането на мажоритарна система е идеалният начин за разправа с партии като "Атака", които се борят срещу мафията и олигархията. Някой е натиснал копчето на Би Ти Ви, за да пропагандира мажоритарната система чрез "Шоуто на Слави". Зад това безобразие прозират интересите на гигантски корпорации, които гледат на света като на територия за ограбване".

"Мажоритарната система ще убие Демокрацията в България и ще узакони мафията. Съжалявам тези около 3 млн. българи, които бяха подведени да подкрепят подобен модел, те горчиво ще съжаляват.

С мажоритарната система над 600 000 българи, които подкрепиха обединените патриоти, няма да получат представителство в парламента. 

Необходима е незабавно дискусия по този казус да бъде внесена за разглеждане в парламента, за да могат хората да са наясно с последиците от мажоритарната система", категоричен е Сидеров. Той се опря на подробен анализ на 36 политолози, които са твърдо против предложената от Слави Трифонов мажоритарна система.

На въпрос на медията ни - какво ще се случи, ако се стигне до предсрочни избори, Сидеров бе категоричен:

"Борисов може да подаде оставка, но Народното събрание да не я приеме. Ако оставката бъде приета, то Плевнелиев ще връчи мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ. При такава ситуация е възможно Борисов да представи нов състав на правителството с нови програмни точки. Така няма да се стигне до избори до 2018 година, когато България ще поеме председателството на Европейския съюз.

Когато това се случи поне в продължение на 6 месеца в София нон стоп ще има престижни форуми с участието на по 27 европейски министри".

Лидерът на "Атака" коментира и дали би подкрепил второ правителство, предложено от премиера Борисов:

"Всичко е свързано с отговорите, които поставихме на кандидатите за президент. Това са питанията за бежанците и минималния размер на пенсиите. Това са много остри въпроси, на които веднага трябва да бъде намерено решение.

Преговорите за такова правителство могат да започнат само при условие, че то има ясни приоритети, които да изпълни в определени кратки срокове и всичко това да се прави публично пред очите на хората"
.

Ивайло КРАЧУНОВ