Дъждът, който продължава да вали над цялата страна, нанесе материални щети на много частни и обществени постройки, заля много улици и пътни настилки, затлачи дерета и изпочупи клони на дървета, съобщиха от Министерството на извънредните ситуации.

Бурята в Петрич тази нощ отнесе покривите на 5 къщи в кв. „Дълбошница”. Силните ветрове от изминалото денонощие разрушиха покриви и на селскостопански сгради и къщи в село Сопота, община Рудозем. Наводнени са много приземни етажи и мазета на къщи в Монтана. В засегнатите райони екипи от Териториалните дирекции на МИС отводняват наводнените помещения.
Паднали камъни на пътя след село Мурсалиево в посока Благоевград са препречили пътя, свлякла се е и каменно-земна маса върху платното на главен път София – Лъкатник. Пътят е трудно проходим за леки автомобили и непроходим за товарни. Екипи на Пътна помощ почистват свлеклите се камъни по пътното платно в протежение на около 50 км от Нови Искър до Зверино. Затруднено е и преминаването на автомобили в селата Боснек и Чупетлово, област Перник и село Цървеняно в посока Перник, област Кюстендил.
След разразилата се гръмотевична буря, придружена със силен вятър, паднали клони и дървета на улични платна и в паркове има на много места в страната - на разклона за село Капитан Димитриево на пътя от Пазарджик за Пещера, в Пловдив, Асеновград, Перник, Монтана и Шумен. На спешния телефон 112 са постъпили сигнали за паднали клони и електрически проводници на ул. „Граф Игнатиев” № 44 в Пазарджик и в Нова Загора. Няма данни за пострадали. Дежурни групи отстраняват повредите.
Спасителни екипи на Териториалните дирекции на Министерството на извънредните ситуации отстраняват падналите дървета в засегнатите райони. /БЛИЦ

^^