Царят обмисля нова политическа маневра, с която да извади НДСВ от небитието, за да може да влезе и в следващото Народно събрание, съобщиха източници от жълтата партия. Идеята е да се вдигне рейтингът на формацията чрез вливане на свежа кръв, като едновременно с това Симеон запази контрола си върху партията.

Ако Калина застане начело на НДСВ, тя няма да бъде самостоятелен наследник на царските имоти, твърдят пред "168 часа" източници от "Врабча" 23. Според обясненията им Симеон стриктно спазва традициите и не би оставил имотите на жиена. Пък и той има пет деца все пак.
Най вероятно след като сдаде поста си, Сакскобургготски ще продължи да дърпа конците зад кадър и няма да се върне в Мадрид. Може да остане в НДСВ и като почетен председател.


С неочаквания ход да остави НДСВ в ръцете на дъщеря си Симеон разчита да събере подкрепа за партията. Като жена, при това млада майка, тя може да предизвика симпатиите на избирателите, особено ако в кампанията се включи и внукът Симеон-Хасан.
В последните 2 години Калина усилено учи български, дори се чу че е подала документи за придобиване на българско гражданство. От кабинета на Ангел Марин казали пред седмичника, че дощкументите още не са пристигнали при тях. Но дори да остане с испанско гражданство, това няма да е проблем за Калина да оглави НДСВ, твърдят депутати. С промените в закона за политическите партии хората от страни-членки на ЕС могат да членуват в български организации. /БЛИЦ