Посрещаме новата седмица с поредна рязка температурна амплитуда. След жегите, които ни очакват в следващите 2 дни, от сряда температурите падат, а синоптиците предупреждават за гръмотевични бури и градушки, съобщава Нова телевизия.
 

Пороите отпреди седмица нанесоха сериозни щети в цялата страна. Най-засегнати бяха земеделските производители, защото на много места продукцията им беше напълно унищожена.

Ще се повтори ли бедствената ситуация?

Наистина се очаква влошаване на времето. То ще е придружено от валежи. Възможни са и градушки и гръмотевични бури. Трудно е, обаче, да се прогнозира каква ще бъде силата им. Тези от миналата седмица наистина бяха сериозни. Затова метеоролозите предупреждават за новите валежи отсега.Очакваме ги от сряда. Дотогава времето ще е горещо. Първите два дни от седмицата посрещаме с температури до 40 градуса. В средата на седмицата, обаче, те рязко ще паднат.
 

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.