Затворници от ловешкия затвор са разпитвани днес от антимафиот и дознател за изчезването на бизнесмена Киро Киров. Това съобщиха за "Стандарт" източници от службата. Били са привикани общо 5 души, които излежават присъди за отвличане, рекет и въоръжени грабежи.
Не е ясно каква информация е трябвало да разкрият те. Единствената видима връзка е фактът, че Киро Киров е роден в намиращото се на 25 км от Ловеч с. Драгана.

Наред с дузина бизнесмени, разпитани от прокуратурата, за да разкрият детайли от бизнеса на Киров, антимафиотите дирят кой е организирал евентуалното отвличане. Откуп за Киро Киров не е бил поискан и днес, разкриха антимафиоти.
"Разберете, баща ми е в чужбина и си живее живота, заяви синът на изчезналия Иван. Той чете всеки ред в медиите за случая. Нервен е, когато някой казва, че компанията е пред фалит.

4 дни преди изчезването пълномощник на Киро Киров е изповядал пред нотариус продажбата на 2500 дяла, или половината от фирмата консорциум "Киров енд партнърс". Така едноличен собственик става "Автоинженеринг груп".

"Това няма връзка с инцидента с Киров. Фирмата бе създадена за няколко проекта за доставка на оборудване за училищата. Сега е изчерпан смисълът на съществуването и изкупихме дяловете, за да закрием компанията", заяви пред "Стандарт" новият собственик Росен Маринов. /БЛИЦ