Лекар твърди, че е бил нападнат в разградската болница. Мъж, който водел съпругата си на преглед, предизвикал скандал в понеделник вечерта - обиждал и удрял шефа на Отделението по акушерство и гинекология. Мъжът е задържан за хулиганска проява, съобщи Нова телевизия.

По думите на доктора, той е поканил пациентката в кабинета си, за да я прегледа. Тя обаче отказала прегледа с мотива, че няма болки. Попитах защо тогава идва при мен. Отговори - за да гледаме бебето на видеозон. Обясних й, че такъв не й се полага. Подписа се, че не желае преглед и си тръгна, разказва още д-р Мишел Озиолор - акушер-гинеколог в МБАЛ "Св. Иван Рилски".


Малко след това лекарят е бил потърсен от мъжа на жената. "Излязох да го видя. Той започна да вика и да псува. Питам ме защо не я гледам на видеозон. Обясних му, че трябва да я прегледам, да преценя каква е ситуацията, дали ще се задържи бебето. Той отказа да ме чуе, закани, че ще ме убие. Помолих го да напусне. Тръгна си, но след малко се върна и ме удари 3-4 пъти с чанта в лицето, каза той.

Във връзка със ситуацията с местата за заразени с COVID-19 в лечебното заведение, той коментира, че към този момент в болницата има 90 легла Ще затворим неврологичното отделение и то също ще стане за заразени с коронавирус. От 285 легла ще имаме 120 легла за лечение на COVID-19, допълни Озиолор.