Собственичката на хотел "Бац" в Петрич, в който през 2010 година бе арестуван приближеният до Златко Баретата - Иван Величков-Горублянския, се гласи за кметския престол на Петрич, разкриха пред БЛИЦ наши източници.
Става въпрос за небезизвестната Добринка Бацанова, която притежава цяла корона от имоти в Петрич.

Вече няколко години Бацанова безуспешно се опитва да излъска имиджа си с напудрени благотворителни събития, но нейните съграждани никога няма да забравят екшъна в хотела й, когато бе задържан един от знаковите тартори на бандата за дрога "Фирмата". 

Докато Иван Величков-Горублянския се е излежавал в хотела на Бацанова, той е бил обявен за издирване по съмнение, че е съпричастен към няколко от знаковите убийства в София, включително и за разстрела на радиоводещия Боби Цанков.

Още по-скандалното е, че според информация на медиите от Пиринския край, Иван Величков-Горублянския не е бил официално регистриран в хотел "Бац", както повелява закона. 

Потърсена за коментар след задържането на опасния бандит, Бацанова се прави на приятно разсеяна и твърди, че няма какво да добави по скандала.

Името на Бацанови гръмна в медиите преди дни, когато стана ясно, че ГДБОП извършва масирана проверка в семейната им кабеларка "Бац" по съмнение, че извършва нерегламентирано разпространение на услуги - пиратство и кражба на интелектуална собственост.

Синът на Добринка - Димитър на няколко пъти се опитвал да използва майка си като чадър от проверките, като парадирал колко са богати контактите й.

Подобно на майка си, Димитър Бацанов също влезе в обръщение, но с още по-голям скандал. През 2014 година той предизвика катастрофа край Кресненското дефиле, в която едва не загина млад мъж.

Въпреки силните позиции на Бацанови в Пиринския край, Димитър бе осъден да плати 1000 лева глоба и дълго време остана без книжка.

През последните дни из Петрич пълзят упорити слухове, че Добринка Бацанова се е прицелила в кметския стол на града, за да придобие власт, с която да се почувства недосегаема.

По този начин тя се надявала, че проверките срещу кабеларката ще спрат и тя отново ще може да върти игрите си, категорични са нейни съграждани.

Според тях към момента шансовете на Бацанова да бъде избрана за кмет клонят към нула.