Страшен куриоз се завихри в листата на „Демократична България“ Кюстендил, пише 4vlast-bg.com.

Два дни след като внесе искане да бъде заличен като кандидат-депутат, вторият в листата на „Демократична България“ за област Кюстендил Тони Лучански докладва до РИК, че оттегля заявлението си и моли да възстановят позициите му. От комисията обаче отказват.

Първата молба за заличаване е на 22 септември, а на 24, ден след като искането е уважено и е анулирано издаденото му удостоверение, Лучански вече е размислил. От РИК обаче информират, че решението за заличаване е вече влязло в сила.

„След като взе в предвид, че заявителят Тони Лучански действително е заличен поради депозирано лично от него заявление, намира, че настоящето заявление е недопустимо, като подадено срещу неподходящ по произнасяне акт и не би могло да бъде разгледано и обсъдено от РИК Кюстендил.“, пишат от комисията и оставя второто искане без разглеждане. Все пак Лучански може да обжалва в ЦИК.

Лучански е от Кюстендил. От партията го рекламират като мениджър в сферата на образованието, културата и социалните дейности, член е на местната организация на “Да, България!” в Кюстендил. Според биографичната справка е завършил инструменталния факултет със специалност “Виола” в Музикалната академия “Панчо Владигеров” в София и мениджмънт и маркетинг в Българо-френския икономически институт “Марком”.

„Става въпрос за вътрешен скандал, партията се клати от конфликти, най-вече междуличностни, никой не е съгласен и не вярва, че начело с водача Николай Табаков, може да има успех. Навсякъде ни питат, къде е паметника на великата Невена Коканова, защо не направите отчет, защо събирате пари, без да давате документи.“ – съобщиха членове на партията.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук