Кметицата от ДБ на Красно село Росина Станиславова участва в сутрешния блок на bTV, за да разкаже своята версия защо е назначила на работа дъщеря си. Още в началото на разговора с Златимир Йовчев тя се заяде с водещия, че са я нарекли "кметица" в анонса ѝ.

"
Аз мога да бъда кмет на район „Красно“ село, не кметица. Моля да се спазва това, за да не се правят манипулации още в началото. Тук съм, за да каза какво доведе до назначаването на моята дъщеря. Предполагам, че за г-жа Фандъкова така не говорите", заяви тя. Йовчев обаче я обори и обясни, че е допустимо такова обръщение в българския език. 

Припомняме, че както БЛИЦ писа преди дни КПКОНПИ прие решение за установяване на конфликт на интереси за кмета на столичния район „Красно село“ (мандат 2019-2023 г.) за това, че като ръководител на проект, финансиран с европейски средства, е сключила трудов договор с дъщеря си. Наложена й е глоба в размер на 5 000 лв.

Станиславова призна, че е ръководител на Красно село, както и на проекта за патронажна грижа, но веднага заговори за наложената ѝ глоба и намеси КПКОНПИ и започна с оправданията за постъпката си.

"КПКОНПИ не е компетентният орган по оценка на конфликт на интереси на европейските проекти. Резултатите са по-скоро за пример, отколкото за назидание. Защо назначих своята дъщеря. Защото трябваше да има някой, който да се грижи тези хора да получат храна по време на пандемия. Моята
дъщеря бе назначена за 4 дни срещу 260 лева", занарежда кметицата, но на въпрос колко време е било дадено, за да се включат други кандидати, тя лаконично заяви "достатъчно" и продължи с хвалбите към дъщеря си - "Моето дете учи медицина. Тя е доказала, че е отговорен човек".

На въпрос как дъщеря ѝ е разбрала за позицията Станиславова изкара семейството си жертва и нападна водещия, но в същото време се оплете сама в оправданията си."Според вас аз не се ли прибирам вкъщи. Моите деца понасят най-голямата жертва. 8 дни по-късно моята дъщеря е била освободена, защото имахме вече нужните хора. Казах ѝ, че имам нужда от хора, които да разнасят храна, лекарства на хора в риск. Не сме говорили за възнаграждение. Моята дъщеря работеше за чужда компания за десетки повече левове. Тя работи още 3 месеца по тази програма", заяви тя.

Кметицата коментира и сваленото от ДБ доверие от нея. 

"В Демократична България има изключително прекрасни хора, с които имам прекрасни контакти. Това, че някой е имал някакво отдръпване, аз съм от гражданската им квота. Не сме имали време да се опознаем. Убедена съм, че те горещо съжаляват за това, което са направили, но направеното е направено", каза тя.

Станславова през цялото време правеше препратки към семейството на водещия и изтъкваше своето семейство, като дори обясни, че не е направила пиар акция за направеното, но удобно вмъкна какво било платено от нея, но не е споменато.
 

В платената журналистика истината не излиза наяве. Дъщеря ми носи храна на 280 души, на първа линия, вие не изпратихте детето си там, обърна се кметицата към водещия на сутрешния блок Златимир Йочев. 

"Моето дете предстои да е в ясла, не разбирам защо намесвате него", затапи я Йовчев.