Общинска улица в Крумовград е заграбена, оградена и превърната в зеленчукова градина. Съседите пък биват замервани с камъни от възрастна жена, когато преминат покрай нея.

Уникалният проблем с ул. “Славеева горичка“ в Крумовград продължава да трови нервите на жители на квартал „Изгрев“
, които биват заливани с вода, дворовете им - с нечистотии…

Проблемът се превърна в съдебна сага.

Безработна жена се опита да „открадне“ малката крумовградска улица. Вдовицата заела пътя като твърдяла, че той й е останал наследство от покойния й съпруг.

„Славеева горичка” се намира в квартал „Изгрев” на родопския град и е с площ от 227 квадратни метра. На два пъти жената се опитала да заеме пътя, като е била отстранена от имота със заповед на кмета на Общината.

Казусът стигна първо до съда в родопския град. Магистратите в Крумовград наказаха за самоуправство жената, като й наложиха условна присъда.

Години по-късно обаче, проблемът продължава.

„След като имотът е бил иззет, жената отново е възстановила загражденията и заграбила общинския път, по който има стълбове с улично осветление и канализация от къщите, като продължава да го ползва за лични цели.

Върху него си е построила временна постройка и зеленчукова градина, неоснователно се обогатява от общинската земя и възпрепятства преминаването на хората от квартала. Писали сме жалби до прокуратура и община Крумовград“, посочиха жители на квартала, потърпевши от самоуправството на вдовицата.

От страна на Общината са получили уверение, че на това ще бъде сложен край, а пътят предстои да се ремонтира и асфалтира.

„Нито условната присъда, нито нито нещо друго я притеснява. Тя продължава спокойно да ползва общинския път за собствени нужди, тормози хората от квартала като ги замерва с камъни, хвърля си отпадъците в дворовете им, проявява агресия към преминаващите по улицата хора и превозни средства. За всички тези нейни престъпни деяния, никой до момента не й е потърсил никаква отговорност“, посочват жители на квартала.


Източник: 24rodopi.com