Г-н Здравко Василев е залязваща, да не кажа забравена в миналото звезда, която много иска да блесне на небосклона на политиката и бизнеса. И като няма качества да се открои в обществото, прави евтини сензации из социалните мрежи, показвайки касова бележка от паркирана в неделя в центъра на Царево кола за 4 лева, което е напълно нормална практика в летния сезон за всички аналогични на Царево курортни градове. Това заяви обидено пред Флагман.бг представител на фирмата „Дани 13-13“ ЕООД, със собственик София Вълчева.

Тази фирма стопанисва на частен принцип паркинги в град Царево, наети от Общината.

Повод за гневния отговор на комшията от южната страна на Приморско стана  касов бон за платено паркомясто в морския град, за което "Биг Брадър" №1 твърди, че е за 1 час престой  на ул."Хр.Ботев", платил 4 лева, въпреки че пише крайна цена 5 лева.

Представителят на фирмата настоява, че цените му дори са ниски. Става въпрос за паркинг, а не за синя зона. Хотелиерът, общественикът, "будната съвест" на Приморско, който е бил кандидат за общински съветник, а последно и кандидат за депутат от "Изправи се! Мутри вън!"  Здравко Василев е паркирал колата си на централната улица, в района на сградата на Общината, която се води „Зона C”. От „Дани 13-13“ ЕООД твърдят, че във всички градове тази зона струва най-скъпо.

„Всеки, който иска, може да направи справка – в централната зона в Созопол един час струва 4 лева, 20 лева е за денонощие. В другата зона на Созопол, по периферията, струва 3 лева на час и 15 за денонощие. В Слънчев бряг е 8 лева, а за 24 часа услугата струва 30 лева. При нас, в Царево,  за денонощие струва само 10 лева. Има и пакети, например за по-дълъг период цената от 24 лева пада на 5 лева.

Миналата година паркирането в централната част струваше 3 лева, но спрямо инфлацията увеличихме с един лев. Преди да сложа тези цени съм се консултирал със съседните общини. Паркингите са под наем, плащам на Общината и аз решавам каква цена да определя. По този начин въвеждам ред. Стопанисвам паркингите повече от 11 години и никога не сме имали проблеми с паркирането, градът ни е прекрасен, туристите да заповядат. По никакъв начин не им вредим“, каза още той. 

Това е ул. "Христо Ботев", където в близост до кметството паркирал за 1 час Здравко Василев и останал възмутен от високите цени

Освен платени зони обаче в града има и много улици за свободно паркиране. Така туристите могат да решат къде да оставят колите си. Но щом искат да са в самия център, да бъдат така добри да си платят. За разлика от други градове при нас няма паяк, не се поставят скоби.

При нас по трудов договор работят над 70 души, всички те са с жилетки, легитимират се, има поставени табели с информация за цените,  не изнудваме хората. Не изразявам позиция като опонент на г-н Василев, аз не го познавам, помня го от 2004 година от едно риалити предаване, не ми е приятел. Той е забравен от всички, младите не знаят кой е, чуди се как да привлече внимание.

В крайна сметка някой на него държи ли му сметка за колко лева на час или миля вози туристите в яхтата си? Някой снимал ли е  негов касов бон, чул съм, че  взема по 350 лева на час?!“, пита риторично представителят на фирмата и допълва, че е свикнал с провокатори като приморчанина Здравко, които опитват да сринат имиджа на Царево.