Слави Трифонов няма намерение да прави концерт пред парламента, за да бута властта, както се писа, довериха за vip-bg.info от шоуто.
“На срещата със студенти във Велико Търново той води лични разговор. Един студент предложи да се направи такова мероприятие, но Слави не се е ангажирал с това. Не е обещавал, че ще направи "манифестация" по повод 24 май пред Народното събрание в София с всички български студенти, с цел сваляне на правителството, която ще завърши с концерт, както се писа. Това беше третата среща със студенти. Ако е искал щеше да го обяви по-рано", обясниха свидетели на срещата. Слави просто споделил мисли за управлението.

"Основната част, която трябва да бъде по-активна, по-агресивна, по-ученолюбива, това са студентите. Забелязвам, че те въобще не са такива. Но тук е различно. Тук усещам различен дух. Студентски град е една клоака, всичко е една тоалетна". Така започна лекцията си Слави Трифонов пред студентите на ВТУ на тема "Пролетно почистване", която всъщност прерасна в парламентарен дебат. "Ясно е, че управляват меркантилни политици, които крадат. Ясно е, че съдебната система не работи, че полицията е комична", заяви още Трифонов, цитиран от вестник "Янтра ДНЕС". Друга част от "лекцията-дебат" бе тъжната интимна изповед за слепотата му с едното око, споделена във връзка с неговата лична активност, жажда за живот и силна воля, която целеше да амбицира великотърновските студенти, пише изданието. /БЛИЦ